Ga naar de inhoud

OVER UNIDOS

Het is 2006…

Vier oud-leden van jeugdmusicalverenigingen missen iets in Velsen. Waar kunnen zij – en velen met hen – terecht als ze de leeftijdsgrens van hun club gepasseerd zijn? Ze besluiten de oplossing gewoon zelf te bedenken.

Sinds 2006 maakt Musicalvereniging Unidos theater op semi-professioneelniveau. Met een cast van talentvolle amateurs brengen we stukken die anders ongespeeld blijven en vertellen we bekende verhalen op een nieuwe manier.

VAN CARRIE. TOT PETTICOAT.

Op 3 oktober 2008 beleefde Unidos met Jekyll & Hyde een eerste première. Daarna ligt de lat elk jaar hoog. Mocht er bij Spring Awakening niemand met droge ogen de zaal uit komen, dan moest bij Titanic toch minstens echt water het toneel op. Beleefde Unidos het ene jaar met BARE een Europese première, dan werd er met Footloose een nieuwe kant van de groep getoond. In 2021 won Unidos met Thoroughly Modern Millie de Amateur Musical Award voor Beste Musical. 

Unidos heeft rond de 35 spelers in de leeftijd van 20 tot 40 jaar; ieder met liefde voor theater en een flinke dosis talent. Jaarlijks brengen we een productie op de planken van de Stadsschouwburg Velsen. Om dit te bereiken repeteren we elke week onder leiding van een professioneel artistiek team. De repetities zijn elke dinsdag van 19:30 tot circa 22:30 uur in het Ichthus Lyceum in Driehuis .

OOK LID WORDEN?
MELD JE DAN NU AAN!