Ga naar de inhoud

Kopje onder met… Marlies

  • door

Nieuw jaar, bekende productie, want op 7 en 8 februari brengt Unidos voor de tweede keer Titanic De Musical naar IJmuiden. Wat wel écht nieuw is: het thema van onze jaarlijkse rubriek. Dit seizoen gaan we ‘Kopje onder met’ onze leden. We steken van wal met Marlies. Benieuwd wie zij een plekje op haar reddingsvlot zou gunnen als er wél genoeg ruimte was? De verkering of toch de kat? Lees snel verder.

Unidos-Carrie-Marlies

Wie speel je in Titanic?

Ik speel Caroline Neville, een personage dat gebaseerd is op Ada Maria Clarke die samen met haar verloofde Charles Valentine Clarke aan boord was als tweedeklaspassagier. Zij kwam uit een welgestelde familie en hij was melkboer. Schande is ‘t! Caroline is een van de vrouwen die de ramp overleeft omdat haar man erop staat dat ze in de reddingsboot stapt. In deze voorstelling zie je me dus vooral veel dromerig mijn wimpers wapperen naar Stijn die Charles speelt.

Zeg eens eerlijk: behoor jij meer tot de eerste, tweede of derde klas?

Ik heb dus een favoriete champagne… Neem dat gegeven en voeg daar mijn collectie dramatische rokken en jurken en hakken aan toe en ik denk dat ik niet wegkom met iets anders dan eersteklas.

Als er wél genoeg plek was op het vlot, met wie zou jij willen drijven?

Ik zou hier zeker mijn verkering moeten zeggen of niet? Gelukkig is die helemaal op de hoogte van zijn plek in de rangorde en zal hij het mij niet kwalijk nemen dat ik hem in het water laat liggen bevriezen om die plek aan mijn kat te geven. Je moet eens zien hoe schattig die is!

Wat was de mooiste reis die jij ooit maakte?

Deze vraag is te moeilijk. Hoe kan je kiezen tussen 7 weken wonen in New York, een bezoek aan Miami en de Bahama’s, en een maand reizen in Indonesië? Ik pas. Volgende vraag.

Welke drie items zou jij meenemen als je onverwachts moest vertrekken op een lange zeereis?

Een boekje om in te tekenen en schrijven. Een gigantische galajurk, want – hallo! – eerste klasse. En lenzenvloeistof, want anders ben ik met -7 echt heel snel blind.

Met welke muziek zou jij het feest aan boord van de Titanic op gang brengen?

Veel goed-fout jaren ’80 enzo. Daar ga je goed op welke klasse je ook bent.

Een boot tegen een ijsberg varen is niet heel handig. Wat was jouw grootste blunder?

Ik moet zeggen dat ik niet één grote blunder heb. Mijn leven is vooral een potporie van kleine nogal onhandige situaties. Ik lijd aan een ernstige blinde vlek voor gezichten en stel mij regelmatig voor de vierde keer aan dezelfde persoon voor. Ik ben altijd wel iets kwijt. En ik loop minstens een keer per dag wel tegen iets op. Ik heb ook een scala aan littekens. Een selectie: van toen achterover van een fiets viel, tegen een podiumdeel op liep, uitgleed op een natte vloer en van die keer dat ik dacht dat in een eetbare snowglobe kon maken van gesmolten suiker. Het is nog steeds een wonder dat die ontplofte suiker van minimaal 200 graden alleen op mijn enkel terecht is gekomen. En door de hele keuken natuurlijk.

En dan de laatste vraag: Wie mag als volgende en wat zou je deze persoon willen vragen?

Ik kies de man die een ijsberg over het hoofd gaat zien deze voorstelling: Jordy. Ik ben wel benieuwd of hij vaker dingen mist: Waar kwam hij op veel te late leeftijd pas achter?

Binnenkort start de kaartverkoop. Houd dus onze website in de gaten!