Ga naar de inhoud

De werkvloer op met… Lisanne

Vanavond mogen we dan eindelijk! En staan we na maanden repeteren met ‘9 to 5’ in de Stadsschouwburg Velsen. Na ‘evil mom’ gaat Lisanne dit jaar door voor ‘naïeve vrouw’. Voor je haar vanavond kunt bewonderen als Judy, kreeg zij eerst nog de vragen van onze ‘De werkvloer op met…’-rubriek voor haar kiezen. Benieuwd wat zij over zou hebben voor haar droombaan? Lees snel verder.

Lisanne Wensink-Kops

Wat doe je normaal gesproken tussen 9 en 5?

Dan geef ik les aan een hele leuke groep 6. Helaas heeft het lerarentekort bij ons op school al best veel invloed. Zo zonde, want ik vind het een ontzettend mooi en betekenisvol beroep. Ik ga in ieder geval met veel plezier naar mijn werk!

Wat wilde jij vroeger worden?

Dolfijnentrainster. Maar ik ben bang voor vissen (behalve als ze gefileerd op m’n bord liggen), dus daar ben ik uiteindelijk toch maar vanaf gestapt.

Wat is jouw grootste werkblunder?

Mijn allereerste baantje was in de bediening van het restaurant van een bejaardentehuis. Heel leuk werk, maar laat ik zeggen dat ik motorisch gezien niet de meest vaardige persoon ben. Zo wilde ik bij het afruimen een nagenoeg volle waterkaraf van tafel pakken, die -uiteraard- uit mijn handen gleed. En de inhoud van de karaf? Zo in het kruis van een bewoner. Nu maar hopen dat het incontinentiemateriaal zijn werk deed…

Wat was je lulligste baantje?

Ik heb ooit verkleed als kerstman door de winkelstraat van Bloemendaal gelopen. Ik had één taak: de mensen fijne feestdagen wensen. Dat mislukte jammerlijk: ‘Ho ho ho, meneer mag ik u fijne kerstdagen en een gelukkig Nieuwjaar wensen?’ ‘Nee, ga iemand anders lastigvallen!’ Dat was de eerste én laatste keer dat ik in zo’n pak ging lopen.

Welke baas zou je het liefste vastbinden aan het bed?

De enige echte Franklin Hart! En waarom? Nou, dat wordt wel duidelijk in ‘9 to 5’. Kom vooral kijken en oordeel zelf!

Wat zou jij over hebben voor die ene baan die jij echt hebben wil?

Elke dag een panty dragen. Wat een ellendig kledingstuk. Dat is het meest avontuurlijke dat ik kan bedenken…

Laatste kans: bestel nu je kaarten voor ‘9 tot 5’ via de Stadsschouwburg Velsen.