Ga naar de inhoud

De werkvloer op met… Stijn

  • door

Over precies 5 weken spelen wij onze première van ‘9 to 5’ in de Stadsschouwburg Velsen. Bij deze hilarische musical hoort een – naar onze mening – nog meer hilarische rubriek: ‘De werkvloer op met…’ onze leden. Deze keer leren wij meer over Stijn de Boer. Benieuwd waarom Stijn als 13-jarige ontslagen werd? Lees dan snel verder!

Wat doe je normaal gesproken tussen 9 en 5?

Ik doe sinds drie maanden een traineeship bij de provincie Noord-Holland: dit houdt in dat ik gedurende twee jaar mag proeven bij verschillende afdelingen en daarnaast ook nog trainingen volg op professioneel en persoonlijk vlak. In mijn huidige opdracht bereken ik het effect van stikstofreductiemaatregelen in het verkeer.

Wat wilde jij vroeger worden?

Ik had als kind nooit echt een duidelijk beroep voor ogen, maar ik wist wel altijd dat ik iets wilde bijdragen aan de samenleving op het gebied van duurzaamheid. En dat doe ik nu ook! Dus missie nu al geslaagd.

Wat is jouw grootste werkblunder?

Ik denk toch wel die ene keer dat ik ontslagen werd als bezorger van de Jutter. Ik moest een keer naast de kranten ook folders bezorgen, maar daar had ik geen zin in, dus ik had ze in de papierbak gegooid. Blijkbaar checkte mijn baas met steekproeven of ik alles wel bezorgde. De volgende dag had de 13-jarige Stijn geen werk meer.

Wat was je lulligste baantje?

Echt lullige baantjes heb ik niet gehad, maar het pittigste baantje was denk ik de zomer dat ik in het magazijn van de IKEA werkte: elke ochtend om 6:00 beginnen en de hele dag sjouwen met Pax kasten en Valevåg matrassen. Ik was blij toen die zomer voorbij was.

Welke baas zou je het liefst vastbinden aan het bed?

Ik had mijn eerste twee maanden bij de provincie een manager die bleef doen alsof ik hem niet mocht, omdat ik in mijn sollicitatiegesprek had aangegeven dat de opdracht die hij in gedachten had me niet zo aansprak. Elke keer dat ik hem daarna zag vroeg hij: “vind je het hier nog wel leuk, terwijl je op mijn afdeling zit?” Best een leuk grapje de eerste keer, maar na de derde keer had ik het wel gehoord.

Dan de vraag van Jeremy: wat is jouw ochtendroutine voordat je naar jouw werk gaat?

Ik ben heel goed in wat ik noem “de dag uitstellen”. Als de wekker gaat blijf ik eerst nog een halfuur liggen en vervolgens douche ik een flinke tijd. Sinds kort heb ik ook nog Goedemorgen Nederland ontdekt, een programma dat goed is in heel veel onderwerpen heel oppervlakkig behandelen. Genieten! Uiteindelijk stap ik vaak rond 8 uur op de fiets richting het provinciehuis, terwijl de wekker vaak al vóór 7 uur is gegaan.

Wie mag als volgende en wat zou je van die persoon willen weten?

De volgende die deze vragen mag beantwoorden is Mathijs! Ik wil graag van hem weten welke vorm en muziekstijl zijn wietgedreven hallucinatiedroom zou hebben.

Wil jij een 9 en 10 februari Stijn een prachtig liefdesduet horen zingen? Geloof ons: dat wil je! Bestel dan nu tickets via de Stadsschouwburg Velsen.