Ga naar de inhoud

De werkvloer op met… Mathijs

  • door

Op dit moment staan wij met zweet op onze rug te repeteren voor ‘9 to 5’ tijdens ons jaarlijkse repetitieweekend. Een weekend waarin wij de spreekwoordelijke puntjes op de ‘i’ zetten. Om jou ook in ‘9 to 5’-sferen te brengen, hebben wij een nieuwe ‘De werkvloer op met…’. Deze keer meer over Mathijs Kuijper. Benieuwd wat de muziek van zijn hallucinatiedroom zou zijn? Lees dan snel verder!

Wat doe je normaal gesproken tussen 9 en 5?

Ik werk inmiddels al ruim 14 jaar bij Renault & Dacia Dealer Stokman in Alkmaar. Hier ben ik “Service adviseur”, oftewel: ik werk op de receptie van de werkplaats (inplannen van afspraken, calculatie, facturatie, autoverhuur, etc..).

Wat wilde jij vroeger worden?

Vroeger wist ik het nog niet helemaal. Ik ben toen net zoals een groot aantal klasgenoten SPW gaan doen en daarna nog de opleiding “Onderwijs Assistent”. Toen ik dit allemaal had afgerond wilde ik even een tussenjaar. Ik ben toen tijdelijk bij Peugeot gaan werken als receptionist.

Uiteindelijk vond ik deze branche veel leuker dan de opleidingen die ik daarvoor had gedaan. Daarna ben ik dus overgestapt naar Renault als service adviseur. Daar werk ik inmiddels al ruim 14 jaar met plezier.

Wat is jouw grootste werkblunder?

Op mijn eerste werkdag bij Renault ging ik een huurauto netjes aftanken voor de verhuur. Deze auto heb ik helemaal volgegooid met Benzine… Maar dit bleek een Diesel auto te zijn. Oftewel, die auto reed vervolgens dus geen meter meer.

Wat was je lulligste baantje?

Als studentenbaantje heb ik jarenlang gewerkt als “caravanwasser”. Dit was in de vakanties en op zaterdagen op de caravanboulevard in Heerhugowaard. Het stelde niet veel voor, maar ach… Ik mocht tenminste lekker met water spelen wanneer het buiten erg warm was.

Welke baas zou je het liefst vastbinden aan het bed?

Toen bekend was dat ik ging stoppen bij Peugeot kreeg ik in mijn laatste maand allerlei rotklusjes en moest ik telkens wisselen tussen de filialen. Ik moest soms in de ochtend beginnen in Alkmaar, aan het begin van de middag ondersteunen in Heemstede en dan vervolgens weer helpen met afsluiten in Heerhugowaard. Heel irritant!

En dan de unieke vraag van Stijn: Welke vorm en muziekstijl zou jouw wietgedreven hallucinatiedroom hebben?

Ik vind heel veel muziekstijlen leuk. maar “Musical” en “Latin” steken er toch wel met kop en schouders bovenuit. Ik heb het liefst eigenlijk een combi van deze 2 stijlen.

Wie mag als volgende en wat zou je van die persoon willen weten?

Annika, ik ben wel benieuwd of ze in het dagelijks leven ook te maken heeft met mannen zoals meneer Hart (seksistische, egocentrische en leugenachtige collega’s).

Wij kunnen het ons bijna niet voorstellen, maar heb je nog geen tickets om Mathijs – en alle andere leden – te bewonderen op 9 en 10 februari? Bestel ze dan snel via de Stadsschouwburg Velsen.