Ga naar de inhoud

De werkvloer op met… Floris

  • door

Nog heel even en dan is het 9 februari en spelen wij de première van ‘9 to 5’. Helaas betekent dat ook dat er bíjna een eind komt aan onze razend populaire rubriek ‘De werkvloer op met…’ Gelukkig is het nog niet zover en kunnen wij nog even genieten van de verhalen van onze leden. Benieuwd waarom Floris ooit tegen de vlakte ging in de spoelkeuken waar hij werkte? Lees dan heel snel verder…

Floris Sliggers

Wat doe je normaal gesproken tussen 9 en 5?

Normaal gesproken zit ik tussen 9 en 5 op school. Ik volg een musicalopleiding, dus tussen 9 en 5 sta ik te dansen en te zingen. En dan doe ik dat op dinsdagen na 5en ook nog eens bij Unidos.

Wat wilde jij vroeger worden?

Ik wilde veel dingen worden. Toen ik klein was wilde ik brandweerman worden, daarna dolfijnentrainer, vervolgens iets van performer op één of ander podium, dan weer heel eventjes politie en vervolgens wilde ik ook nog heel eventjes het leger in. Tot slot wilde ik volle bak musicalartiest worden.

Wat is jouw grootste werkblunder?

⁠Ik ben een keer flauwgevallen op werk. Ik werkte in een café en stond in de spoelkeuken. Een collega pakte een theedoek van de spoelmachine, maar in of op die theedoek lag een glazen bakje. Dit bakje viel dus op de grond en spatte uit elkaar. Wij stonden daarboven gebogen. Door de impact op de tegelvloer lanceerde een stuk glas in het oog van mijn collega. Dit beeld en idee bleven door mijn hoofd rondgaan en in mijn hoofd maakte ik het steeds maar groter en groter. Ik trok dit niet en dus ging ik neer. De baas kwam aangerend en al mijn collega’s waren in paniek. Gelukkig kwam ik weer bij, maar niet veel later ging ik weer neer. Die collega moest uiteindelijk naar het ziekenhuis en ík moest bijkomen van m’n dramatische ondergang. Later bleek dat de brandweer de hele tijd in het café zat en dus klaar zat om ons uit de brand te helpen, stel het was verder uit de hand gelopen. Al had ik niet geweten hoe dat had moeten gebeuren.

Wat was je lulligste baantje?

Ik heb in een tuincentrum gewerkt, hier verwachtte de professionals dat de 15-jarige oproepkrachten alles wisten van planten en dieren. Zonder training. En op tweede paasdag, de bestorming van de tuincentra, werden wij aan ons lot overgelaten. Dit terwijl alle profs samen pauze aan het houden waren.

Welke baas zou je het liefst vastbinden aan het bed?

Om contractbreuk te vermijden kan ik dit helaas niet delen.

Dan nog de vraag van Annika: wat voor een kantoorbaan zou jij wel willen hebben?

Ik zie mezelf heel lastig in een kantoorbaan. Iets wat misschien in de buurt zou komen, is bij een ontwerpbureau, maar dat is dan wel de meest artistieke ‘kantoorbaan’ die ik me kan voorstellen.

Wie mag als volgende en wat zou je van die persoon willen weten?

⁠Ik wil van Nadesh graag weten wat ze eigenlijk op haar werk zou willen doen waar ze waarschijnlijk niet mee weg zou komen…

We kunnen het ons bijna niet voorstellen, maar stel dat je nog geen kaartjes hebt gekocht: dat kan hier via de Stadsschouwburg Velsen.