Ga naar de inhoud

De werkvloer op met… Diane

  • door

Op 9 en 10 februari staan we in de Stadsschouwburg Velsen met ‘9 to 5’. En bij een nieuwe productie hoort een… inderdaad: een nieuwe rubriek. Dit seizoen gaan we ‘De werkvloer op met…’ onze leden. We trappen de serie af met onze nieuwe voorzitter en fijne vrouw Diane Duinker. Benieuwd welke baas zij graag eens vast zou binden aan bed? Lees dan snel verder!

Diane Duinker

Wat doe je normaal gesproken tussen 9 en 5?

Het overgrote deel van deze uren sta ik voor de klas. Ik ben geschiedenisdocent op een middelbare school in Velsen waar ik lesgeef aan klas 1 t/m 6. De cynicus zal zeggen dat ik dan dus maar tot 3 uur zal werken, maar de uurtjes daarna ben ik bezig met het maken van nieuwe lessen of het nakijken van toetsen – zeker een favoriete bezigheid… Voor de klas ben ik het gelukkigst, met leerlingen over het verleden praten blijft zo leuk! Daarnaast is een van mijn studentenbaantjes inmiddels uitgegroeid tot hardnekkige hobby, dus soms sta ik van 9 tot 5 nog achter de bar. Ook heerlijk werk!

Wat wilde jij vroeger worden?

Mijn lievelingsdieren zijn orka’s (met dank aan Free Willy) en als kind wilde ik dan ook graag orkatrainer worden. Omdat ik op die leeftijd nog erg beïnvloedbaar was, luisterde ik naar mijn dominante schoolvriendinnetje die zei dat dolfijnen veel cooler waren dan orka’s. Daardoor verschoof de aandacht naar dolfijnen. Ik heb op 8-jarige leeftijd zelfs het Dolfinarium gemaild met de vraag welke opleiding ik moet doen om dolfijnentrainer te worden. (Inmiddels zijn orka’s weer mijn lievelingsdieren).

Wat is jouw grootste werkblunder?

De eerste kennismaking met een klas is altijd weer een beetje spannend. De namenlijst geeft dan houvast, gewoon even de nieuwe gezichten aan namen verbinden. Dus ik ga het lijstje af en hoor mezelf zeggen: RosÉ. Het meisje heette Rose… die klas wist gelijk wat voor vlees ze in de kuip hadden met mij.

Wat was je lulligste baantje?

Ik heb gelukkig nooit heel lullig werk gedaan en ben altijd redelijk honkvast gebleven: horeca, supermarkt en onderwijs. Ooit heb ik wel eens gesolliciteerd bij het callcenter, als ik daar was aangenomen was dat vast mijn antwoord geweest op deze vraag. Na één gesprek was wel duidelijk dat dát niets voor mij was.

Welke baas zou je het liefst vastbinden aan het bed?

Poeh, ik heb gelukkig niet heel vervelende bazen gehad of veel met ze te maken gehad. Ik herinner mij wel een restaurantje waar ik werkte. De eigenaar wilde dat ik om de vijf minuten bij de tafeltjes langsging om te vragen of ze nog wat wilden drinken. Bloedirritant…!

Wie mag als volgende en wat zou je van die persoon willen weten?

De volgende die ik aan het woord wil laten is Kimberly. Hoe overleeft zij de kantoortuin? En vooral: wat bespreekt zij met haar collega’s bij de koffieautomaat?

En als we dan toch je aandacht hebben: je kunt al kaartjes kopen voor ‘9 to 5’ via de Stadsschouwburg Velsen. Doen dus!