Ga naar de inhoud

De werkvloer op met… Annika

  • door

Het aftellen is begonnen! Nog maar even én dan staan wij met ‘9 to 5’ te shinen in de Stadsschouwburg Velsen. En als we het dan over shinen hebben, hebben we het zeker over lid van het eerste uur: Annika. Die zich – in tegenstelling tot met Carrie – dit jaar van een hele pittige kant laat zien. Ben jij benieuwd wat zij eigenlijk in het dagelijks leven doet? Lees dan snel verder in de nieuwe ‘De werkvloer op met…’

Annika Van Den Hoff-van Tongeren

Wat doe je normaal gesproken tussen 9 en 5?

Tussen 9 en 5 sta ik 3 dagen per week voor de klas. Ik geef les aan een groep 3 in Haarlem-Noord. Wanneer ik vrij ben, sport ik in de ochtend en regel de boodschappen, het huishouden en drink ik koffie met vriendinnen.

Wat wilde jij vroeger worden?

⁠Ik heb ooit het oude vriendenboekje van mijn nichtje terug gevonden. Toen ik net kon schrijven heb ik daar ingezet dat ik juf wilde worden. Heel kort heb ik nog het idee gehad om misschien het theater in te gaan, maar daar was ik echt niet goed genoeg voor.

Wat is jouw grootste werkblunder?

Ik ben op een grote school komen werken en om eerlijk te zijn heb ik nogal moeite met het onthouden van namen. Zo kwam ik er na een paar weken achter dat ik een collega niet bij haar naam noemde, maar die van haar duo.

Wat was je lulligste baantje?

Toen ik net 15 jaar was ging een vriendin solliciteren bij een verzorgingstehuis. Zij wilde in de keuken en het restaurant werken. Het eten opscheppen en serveren. Mijn vriendin was toen nog 14 en kreeg daarom de baan niet. Ik ben toen naar binnen gelopen en kreeg wel de baan. Dit heb ik een half jaar gedaan en toen ben ik wat anders gaan doen.

Welke baas zou je het liefst vastbinden aan het bed?

⁠In het stuk mag ik meneer Hart vastbinden op zijn bed. Eerlijk gezegd heb ik nog nooit een baas vast willen binden, maar ik kan mij zeer goed verplaatsen in de 3 dames van dit stuk. Als je een baas hebt, die zich als een hork gedraagt, moet je daar zeker actie tegen ondernemen.

Mathijs wilde graag weten: heb jij in het dagelijks leven ook te maken met mannen zoals meneer Hart (seksistische, egocentrische en leugenachtige collega’s)?

⁠Ik heb ook een collega gehad die behoorlijk wat trekjes van meneer Hart had. Net als meneer Hart had deze man twee gezichten en liet hij die niet altijd zien. Verder heb ik wel ervaring met (vrouwelijke) collega’s die een stuk minder recht door zee zijn dan de drie dames uit dit stuk… Dit heeft er ook weleens voor gezorgd dat ik van baan ben gewisseld.

Wie mag als volgende en wat zou je van die persoon willen weten?

⁠Ik geef deze ondervraging graag door aan Floris. Ik zou graag willen weten wat voor een kantoorbaan hij wel zou willen hebben.

Annika en onze andere leden zien stralen tijdens ‘9 to 5’? Bestel dan nu je kaartjes via de Stadsschouwburg Velsen.