Ga naar de inhoud

Even zeiken met Baris Kirik

  • door

Vanavond mogen we dan eindelijk weer! Na bijna 2,5 jaar staan we weer op de planken van de Stadsschouwburg Velsen met een nieuwe productie. We zouden er bijna emotioneel van worden. We sluiten deze baanbrekende reeks van ‘Even zeiken met’ af met Baris. Die in de slechte huid kruipt van Reinhard Kleinhart, dé man die nooit plasnood heeft. Geniet van een laatste keer lekker zeiken. Worden we bijna weer emotioneel…

Baris Kirik – Reinhard Kleinhart
De slechterik of grootheid van het verhaal*

Wat maakt je echt ongelooflijk buitenproportioneel kwaad?
Ik heb werkelijk een schurfthekel aan mensen op de weg die zich niet aan de verkeersregels houden. Continu op de middelste baan blijven rijden terwijl diegene al minuten eerder naar de rechterbaan had kunnen gaan. Of langdurig voor een groen verkeerslicht blijven stilstaan, omdat de persoon in kwestie zo nodig op zijn of haar mobiel moet kijken. Vreselijk!

Je hebt een koffertje met een miljoen euro. (Eventueel gestolen van een paar arme sloebers zonder toilet) Wat zou je daar dan mee doen? 
Heel eerlijk. Ik zou een klein feestje geven voor m’n welgestelde vrienden. De rest zou ik slim investeren om op redelijk korte termijn financieel onafhankelijk te zijn en een onbezorgde toekomst te hebben zonder verplicht te hoeven werken.  

Als je in alles een (familie)bedrijf kan starten. Wat kies je?
Daar hoef ik niet lang over na te denken. Ik zou een vastgoedimperium beginnen. Een Prins Bernard Junior 2.0 zijn, inclusief bril!

Waarom moeten mensen Urinetown zien?
Mensen moeten zeker komen kijken als ze nog meer willen weten wat ik met een koffertje vol geld doe. Dat allemaal binnen dit satirische stuk met schurende raakvlakken naar de tijd waarin we nu leven. Denk daar een leuk muziekje bij wat met enige regelmaat haaks staat op het verhaal en het absurdische plaatje is compleet. Dit allemaal gebracht door een fijne groep mensen die een Amateur Musical Award voor beste musical waard zijn!

Je hebt het nu van meerdere mensen gehoord: je moet dit stuk zien! Dus bestel nu, nu, nu je kaarten voor vanavond of morgenavond via de Stadsschouwburg Velsen!

* Afhankelijk van wie het vraagt natuurlijk.